The Unz Review: ‘Rublegas:’ s werelds nieuwe, op grondstoffen gebaseerde reservevaluta, door Pepe Escobar

the-unz-review:-‘rublegas:’-s-werelds-nieuwe,-op-grondstoffen-gebaseerde-reservevaluta,-door-pepe-escobar

01-04-22 04: 10: 00,

Saddam, Gaddafi, Iran, Venezuela â ze hebben het allemaal geprobeerd maar het is ze niet gelukt. Maar Rusland staat helemaal op een ander niveau.

De schoonheid van het spel-veranderende, gas-voor-roebels, geo-economische jujitsu dat Moskou toepast is zijn grimmige eenvoud.

Het presidentieel decreet van de Russische president Vladimir Poetin over nieuwe betalingsvoorwaarden voor energieproducten werd, voorspelbaar, verkeerd begrepen door het collectieve westen. De Russische regering eist niet bepaald een rechtstreekse betaling voor gas in roebels. Wat Moskou wil is dat er betaald wordt bij Gazprombank in Rusland, in de valuta van zijn keuze, en niet op een Gazprom-rekening bij een bankinstelling in westerse hoofdsteden.

Dat is de essentie van minder-is-meer-raffinement. Gazprombank zal de buitenlandse valuta â dollars of euroâs â die door hun klanten op de Moskouse effectenbeurs worden gedeponeerd, verkopen en op verschillende rekeningen in roebels binnen Gazprombank crediteren.

Wat dit in de praktijk betekent, is dat buitenlandse valuta rechtstreeks naar Rusland moeten worden gestuurd,

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: