Forum 96: Rusland – Duitsland – Driedubbele uitbreiding – Kwesties die op het spel staan

forum-96:-rusland-–-duitsland-–-driedubbele-uitbreiding-–-kwesties-die-op-het-spel-staan

03-04-22 02: 21: 00,

Op de agenda van het laatste Forum stond Rusland – en het groeiende conflict over Oekraïne. Tegen de tijd van de vergadering was het conflict geëscaleerd tot een open oorlog. De vergadering was dus thematisch, laten we zeggen, overbelast.

We zijn daarom overeengekomen de vergadering op te splitsen. De eerste helft te gebruiken om ons op een gemeenschappelijk informatieniveau te brengen en de tweede helft te wijden aan de vraag hoe wij met de ontstane situatie kunnen en willen omgaan.

Wij zijn overeengekomen dat wij het verslag uiterst beknopt zouden houden. Daarom volstaan wij voor het eerste deel met een verwijzing naar de publicaties op de website www.kai-ehlers.de . U kunt er verschillende teksten lezen die in wezen de ontstaansgeschiedenis van het conflict traceren zoals het in de ronde werd opgevat. Daarnaast vindt u de video-opname van een lezing van Kai Ehlers uit het jaar 2014, die laat zien hoe de situatie binnen Oekraïne sinds de “Maidan” tot een hoogtepunt is gekomen.

Kerngedachte in de beeldvorming over het conflict was de historisch traceerbare, nu weer acuut opkomende poging van de Amerikaanse wereld om te voorkomen dat Rusland en Duitsland samenkomen, om niet te zeggen naar elkaar toegroeien. Dit Amerikaanse trauma, ondubbelzinnig benoemd door de politicoloog George Friedman, oprichter en directeur van de denktank Stratfor tijdens Obama’s presidentschap, is iets waar we tijdens de volgende bijeenkomst dieper op in willen gaan.

We willen het verslag ook zeer beperken in het tweede deel: het is begrepen voor onze Forum kring en naar we hopen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: