De hegemonie van de Amerikaanse dollar is voorbij – Anthroblog

08-04-22 03: 02: 00,

Zuletzt bijgewerkt op 8. April 2022.

Michael Hudson is financieel analist en professor in de economie aan de Universiteit van Missouri in Kansas City. Hij is de auteur van talrijke boeken en heeft onlangs zijn “Super Imperialism: The economic strategy of American Empire” in de derde druk gepubliceerd. Margaret Flowers van Clearing the Fog interviewde hem over “De hegemonie van de Amerikaanse dollar is voorbij”. Het interview vond plaats op 29. März 2022 statt.

Die Hegemonie des US-Dollars ist vorüber

Super-Imperialism. The economic Strategy of American Empire, derde editie 2021.

MF: Michael, je hebt veel gesproken en geschreven over de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Kunt u beginnen met uit te leggen wat de hegemonie van de Amerikaanse dollar is en hoe deze de rijke klasse in de Verenigde Staten ten goede is gekomen?

MH: De hegemonie van de Amerikaanse dollar lijkt de positie te zijn die deze week zeer abrupt is beëindigd. De hegemonie van de Amerikaanse dollar ontstond toen Amerika’s oorlog in Vietnam en de militaire uitgaven van de 1960s en 70s de Verenigde Staten weg van goud brachten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: