Westerse onenigheid over VS/NAVO-beleid inzake Oekraïne is klein, maar de censuurcampagne is extreem

westerse-onenigheid-over-vs/navo-beleid-inzake-oekraine-is-klein,-maar-de-censuurcampagne-is-extreem

13-04-22 02: 45: 00, Het Google-logo gezien op een mobiele telefoon met een achtergrond met de tekst ‘gecensureerd’. (Foto door Guillaume Payen/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Als men wil worden blootgesteld aan nieuws, informatie of perspectieven die ingaan tegen het heersende VS/NAVO-standpunt over de oorlog in Oekraïne, is een rigoureuze zoektocht vereist. En er is geen garantie dat die zoektocht zal slagen. Dat komt omdat het censuurregime van de staat en het bedrijfsleven dat in het Westen met betrekking tot deze oorlog is opgelegd, verbijsterend agressief, snel en veelomvattend is.

Vrijwel dagelijks loopt elk nieuwsagentschap, onafhankelijk platform of individuele burger het risico om van het internet te worden verbannen. Begin maart, nauwelijks een week na de Russische invasie in Oekraïne, heeft de Europese Unie van zevenentwintig landen – onder verwijzing naar “desinformatie” en “openbare orde en veiligheid” – de Russische staatsnieuwszenders RT en Sputnik officieel verboden om waar dan ook in Europa te worden gehoord.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: