EZAZ.NL:ㅤDe dollar verslindt de euro

ezaz.nl:ㅤde-dollar-verslindt-de-euro

20-04-22 05:00:00,

Oorspronkelijke titel: The Dollar Devours the Euro

By Michael Hudson | Translated under CC-license | original date of publishing April 7, 2022

Afbeelding Pixabay

Het is nu duidelijk dat de huidige escalatie van de Nieuwe Koude Oorlog meer dan een jaar geleden was gepland. Amerika’s plan om Nord Stream 2 te blokkeren was in werkelijkheid onderdeel van haar strategie om West-Europa (“NAVO”) te verhinderen welvaart te zoeken door wederzijdse handel en investeringen met China en Rusland.

Zoals president Biden en de Amerikaanse nationale veiligheidsrapporten aankondigden, werd China gezien als de grote vijand. Dit ondanks China’s behulpzame rol in het mogelijk maken van corporate America om de lonen van arbeiders te verlagen door de Amerikaanse economie te de-industrialiseren ten gunste van Chinese industrialisatie, werd de groei van China gezien als de ultieme terreur: welvaart door socialisme. Socialistische industrialisatie is altijd gezien als de grote vijand van de rentenierseconomie die de meeste landen in de eeuw na het einde van de Eerste Wereldoorlog, en vooral sinds de jaren tachtig, in haar greep heeft gekregen. Het resultaat is een botsing van economische systemen – socialistische industrialisatie versus neoliberaal financieel kapitalisme.

Dat maakt de Nieuwe Koude Oorlog tegen China tot een impliciete openingsakte van wat een lang aanslepende Derde Wereldoorlog dreigt te worden. De strategie van de VS bestaat erin China’s meest waarschijnlijke economische bondgenoten, met name Rusland, Centraal-Azië, Zuid-Azië en Oost-Azië, uit de weg te ruimen. De vraag was waar met het opdelen en isoleren moest worden begonnen.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: