Voormalige Inlichtingenofficials, Rusland aanhalend, zeggen dat Big Tech monopoliemacht vitaal is voor nationale veiligheid

voormalige-inlichtingenofficials,-rusland-aanhalend,-zeggen-dat-big-tech-monopoliemacht-vitaal-is-voor-nationale-veiligheid

20-04-22 06: 47: 00, (l) Een illustratie van het CIA-logo (Getty Images); (r) Een illustratie toont de logo’s van Google, Apple, Facebook, Amazon en Microsoft weergegeven op een mobiele telefoon en een laptopscherm. (Foto door JUSTIN TALLIS / AFP)

Een groep voormalige inlichtingen- en nationale veiligheidsfunctionarissen heeft maandag een gezamenlijk ondertekende brief uitgegeven waarin ze waarschuwen dat hangende wetgevingspogingen om de macht van Big Tech-monopolies – Facebook, Google en Amazon – te beperken of af te breken de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen omdat, zo stellen ze, hun gecentraliseerde censuurmacht van cruciaal belang is voor het bevorderen van het buitenlands beleid van de V.S. Het grootste deel van deze brief is gewijd aan het herhaaldelijk aanvoeren van de ernstige dreiging die Rusland voor de VS zou vormen, zoals geïllustreerd door de invasie in Oekraïne, en het wijst herhaaldelijk op de gevaren van Poetin en het Kremlin om de noodzaak te rechtvaardigen om de macht van Big Tech in zijn maximalistische vorm te behouden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: