Conferentie over oorlogsmisdaden in Oekraïne: internationale rechtbanken houden zich doof

conferentie-over-oorlogsmisdaden-in-oekraine:-internationale-rechtbanken-houden-zich-doof

25-04-22 05: 50: 00,

Afgelopen donderdag heb ik in Moskou een conferentie bijgewoond over oorlogsmisdaden in Oekraïne. Mijn korte toespraak daar is in Rusland al meer dan vier miljoen keer aangeklikt.

Nadat ik de afgelopen weken veel in het crisisgebied in Oekraïne had gereisd en soms dagenlang letterlijk in bussen had geleefd, was ik erg blij eindelijk weer thuis te zijn. Ik heb aanbiedingen voor verdere reizen daarheen voorlopig afgeslagen, omdat ik mij weer wil concentreren op mijn werk met de anti-spiegel. Ik zie mezelf als een analist, niet als een oorlogsverslaggever.

Ik ging erheen om met eigen ogen een beeld te krijgen van de situatie ter plaatse, niet om me permanent “om te scholen” tot oorlogsverslaggever. Maar ik begrijp nu wat oorlogsverslaggevers bedoelen als ze zeggen dat dit werk verslavend is. Ik had ook al mijn wilskracht nodig om het aanbod af te slaan om deze week weer naar Mariupol te gaan. Maar ik heb me voorgenomen om

” Lees verder

%d bloggers liken dit: