RubikonNews:ㅤDe farmaceutische almacht

rubikonnews:ㅤde-farmaceutische-almacht

26-04-22 12: 00: 00,

door Rebecca Strong

Nadat hij aan Columbia University was afgestudeerd als chemisch ingenieur, werkte mijn grootvader bijna twee decennia voor Pfizer, waar hij zijn carrière beëindigde als Global Director of New Products.

Toen ik opgroeide, was ik best trots op dit feit – het voelde alsof deze vaderfiguur, die mij tijdens mijn jeugd enkele jaren had opgevoed, op de een of andere manier een rol had gespeeld in het redden van levens. Maar in de afgelopen jaren is mijn kijk op Pfizer – en andere bedrijven in zijn klasse – veranderd.

Geef de schuld aan de verraderlijke corruptie in de farmaceutische industrie die de laatste jaren door klokkenluiders aan het licht is gebracht. Geef de schuld aan de eindeloze reeks rechtszaken tegen farmaceutische bedrijven die fraude, bedrog en doofpotaffaires aan het licht brengen. Geef de schuld aan het feit dat ik sommige van hun meest winstgevende drugs het leven heb zien verwoesten van degenen die ik het meest liefheb. Ik weet alleen dat de trots die ik ooit voelde, overschaduwd is door een kleverige scepsis die ik maar niet van me af kan schudden.

In het jaar 1973 vierden mijn grootvader en zijn collega’s feest toen Pfizer een mijlpaal passeerde: de kaap van één miljard dollar omzet.

” Lees verder op Rubikon News