Het lijkt erop dat de gasafsluiting van Polen door Poetin werkt

het-lijkt-erop-dat-de-gasafsluiting-van-polen-door-poetin-werkt

27-04-22 01:06:00,

Eén dag nadat Rusland de aardgasleveranties aan Polen en Bulgarije heeft stopgezet wegens “niet-betaling in roebels”, waarmee het bevestigt dat het land bereid is zijn bluf door te zetten en de leveranties aan “onvriendelijke” naties stop te zetten en de Europese aardgasprijzen de pan uit te doen rijzen, meldt Bloomberg onder vermelding van een persoon die dicht bij de Russische gasgigant Gazprom staat, dat nu al Europa’s valse eenheidsfront aan het kraken is, aangezien vier Europese gasafnemers hun leveringen reeds in roebels hebben betaald, zoals Rusland eiste, zelfs als verdere afsluitingen, als anderen de eis van het Kremlin weigeren, niet waarschijnlijk zijn tot de tweede helft van mei, wanneer de volgende betalingen verschuldigd zijn, bericht Tyler Durden.

Hoewel het onduidelijk was welke de vier bedrijven zijn die de EU-richtlijnen overtreden en rechtstreeks in roebels betalen, behoren volgens Reuters het Duitse Uniper en het Oostenrijkse OMV tot de bedrijven die voor de eisen van het Kremlin zijn gezwicht:

• DUITSE UNIPER CO ZEGT DAT BETALINGSREGELING VOOR RUSSISCH GAS IN ROEBELS NIET IN STRIJD IS MET DE SANCTIES EN DAT HET MOGELIJK IS OM IN ROEBELS TE BETALEN – AMBTENAAR

• OOSTENRIJK EN DE OOSTENRIJKSE OMV HEEFT DE BETALINGSVOORWAARDEN VOOR RUSSISCH GAS IN ROEBELS AANVAARD – OOSTENRIJKSE KANSELIER

Het pro-Russische EU-lid Hongarije heeft intussen een overeenkomst gesloten om op een rekening in euro’s bij Gazprombank te betalen, die op haar beurt het bedrag in roebels bij Gazprom Export zal storten, zei minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto in een op Facebook geplaatste video. De volgende betaling moet op 22 mei plaatsvinden, zei hij. Slowakije heeft dezelfde overeenkomst bereikt, voegde hij eraan toe, nu een groter deel van Europa zich realiseert dat het onmogelijk is om zonder Russische energiebronnen te leven.

Los daarvan hebben tien Europese bedrijven, om het hun gemakkelijker te maken aan de Russische eisen te voldoen (en ogenschijnlijk in strijd met de Europese sancties), al de rekeningen bij Gazprombank geopend die nodig zijn om aan de betalingseisen van president Vladimir Poetin te voldoen, zei de persoon, die op voorwaarde van anonimiteit sprak om vertrouwelijke zaken te bespreken.

Gisteren berichtte Rusland dat het de gasleveranties aan Polen en Bulgarije had stopgezet nadat zij het door Gazprom voorgestelde mechanisme voor roebelbetalingen hadden geweigerd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: