“Nieuwe Veiligheids Architectuur”? Waarom alleen voor Europa? Waarom nu pas? Waarom niet meteen?

“nieuwe-veiligheids-architectuur”?-waarom-alleen-voor-europa?-waarom-nu-pas?-waarom-niet-meteen?

27-04-22 05: 04: 00,

In de oorlog die momenteel bij volmacht wordt uitgevochten tussen het “Westen” en Rusland in Oekraïne, hebben Duitse politici het erover dat zij nu een veiligheidsarchitectuur voor Europa willen ontwikkelen. Goed. Maar waarom alleen voor Europa? Waarom nu pas? En waarom niet voor de hele Euraziatische regio met gevolgen voor de stabiliteit in de wereld?

Waarom moest Rusland na de ontbinding van de Sovjet-Unie in ongebreideld triomfalisme als “regionale macht” worden vernederd, zonder na te denken over de tegenkrachten die dit op het toneel zou brengen?

Waarom moest Oekraïne eerst door de chaos van de Maidan worden gesleept, eerst door acht jaar bloedige burgeroorlog tussen Kiev en de afgesplitste provincies Lugansk en Donetsk, waarom ten slotte pas gedwongen worden tot de voor Oekraïne desastreuze martelgang van de uitbreiding van deze burgeroorlog tot een oorlog met Rusland, zonder rekening te houden met het militante nationalisme dat dit zou uitlokken?

Waarom moesten Europa, Eurazië, de wereld opnieuw op de rand van een wereldoorlog worden gebracht in plaats van het einde van de “Koude Oorlog” te gebruiken om een nieuwe orde in de vreedzame samenwerking van Euraziatische staten tot stand te brengen, die ook de wereldwijde coëxistentie stabiliseert?

Lessen uit de oorlogsgeschiedenis…

Een blik op de klassieke oorlogstheorieën van Carl von Clausewitz in 19. Een blik op de klassieke oorlogstheorieën van Carl von Clausewitz in de zestiende eeuw terug tot die van de Chinees Sun Tsu in de vijfde eeuw voor Christus zou voldoende zijn geweest om te beseffen dat een inferieure en verzwakte tegenstander, zoals Rusland als kern van de Sovjet-Unie was na het einde van de “Koude Oorlog”, niet verder verzwakt en vernederd mag worden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: