RubikonNews:ㅤOekraïne als struikelblok

rubikonnews:ㅤoekraine-als-struikelblok

27-04-22 01: 00: 00,

door T.J. Coles

“Als je alle operationele modaliteiten beheerst, maakt dat je de god van de oorlog,” liet een Oekraïense artilleriecommandant 2016 zich ontvallen, tijdens zijn gevorderde opleiding door het Amerikaanse leger.

Deze naamloze commandant werd geciteerd door luitenant Claire Vanderberg, een pelotonsleider van mortieren die soldaten opleidt als onderdeel van de Joint Multinational Training Group Ukraine. De opleiding zelf vond plaats in het “International Peacekeeping and Security Center” (centrum voor vredeshandhaving en veiligheid), dat de verkeerde naam draagt en gelegen is in de buurt van de kleine Oekraïense stad Yavoriv, dicht bij de Poolse grens. Op 13. In maart viel Rusland deze basis aan met kruisraketten, hetgeen de westerse media passeerde, weliswaar zonder te vermelden wat er op deze basis had plaatsgevonden.

De zojuist beschreven relatie is een momentopname van de decennialange inspanning van de VS-NAVO om Oekraïne niet alleen los te weken uit de invloedssfeer van Moskou, maar het land ook actief tegen Moskou te positioneren.

In hun interne documenten voeren het Pentagon en andere takken van de Amerikaanse veiligheidsdiensten dezelfde argumenten aan als de linkse tegenstanders van oorlog om uit te leggen hoe Oekraïne werd gebruikt om Rusland tot een militaire escalatie te provoceren. Het belangrijkste verschil is dat het Pentagon ongegeneerd uitgaat van een imperialistisch standpunt en dergelijke provocaties ziet als een natuurlijk onderdeel van de machtsontwikkeling van de VS.

” Lees verder op Rubikon News