Dissident One:ㅤRusland verdubbelde bijna zijn inkomsten uit energieverkoop aan de EU tijdens oorlogstijd, blijkt uit studie – DissidentNL

dissident-one:ㅤrusland-verdubbelde-bijna-zijn-inkomsten-uit-energieverkoop-aan-de-eu-tijdens-oorlogstijd,-blijkt-uit-studie-–-dissidentnl

29-04-22 02: 56: 00,

Moskou blijft profiteren van de energieafhankelijkheid van Europa van Russische olie, ondanks een daling van de verkoop als gevolg van sancties die zijn opgelegd om Rusland onder druk te zetten zijn oorlog tegen Oekraïne te beëindigen, aldus deskundigen van een in Finland gevestigde onderzoeksorganisatie.

Uit nieuw onderzoek van het Center for Research on Energy and Clean Air (CREA), dat op 28 april is gepubliceerd, blijkt dat Rusland zijn inkomsten uit de verkoop van fossiele brandstoffen aan de EU tijdens de twee maanden van oorlog in Oekraïne bijna heeft verdubbeld, meldt RFE/RL.

De stijgende prijzen hebben Rusland meer dan gecompenseerd voor het verlies aan verkoopvolume als gevolg van de sancties, zo blijkt uit het onderzoek.

Onderzoekers van CREA zeggen ook dat nieuwe sancties de prijzen nog verder zullen opdrijven, waardoor pogingen om te voorkomen dat de Russische president Vladimir Poetin energie gebruikt om de EU onder druk te zetten en de oorlog tegen Oekraïne te financieren,

» Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: