Dissident One:ㅤEen overzicht van de oorlog in Oekraïne – DissidentNL

dissident-one:ㅤeen-overzicht-van-de-oorlog-in-oekraine-–-dissidentnl

30-04-22 10: 00: 00,

Een overzicht van de oorlog in Oekraïne – door Gonzalo Lira:

Een snelle samenvatting voor degenen die niet hebben gevolgd wat er gaande is in Oekraïne maar het wel willen begrijpen: 02/24: De Russen vielen binnen vanuit het zuiden, zuid-oosten, oosten en noorden, in een bliksemcampagne. De Russen vielen binnen met 190.000 manschappen, tegen 250.000 gevechtstroepen uit Oekraïne.

De RF zette 30K troepen in de buurt van Kiev – lang niet genoeg om de stad in te nemen, maar genoeg om zo’n 100K AFU-verdedigers vast te zetten. De RF lanceerde ook verschillende aanvalsassen, met versterkingen stand-by (waaronder een befaamde 40 km lange tankcolonne), om te zien waar ze nodig konden zijn.

Cruciaal was dat de Russische aanval op verschillende assen een dreigende OEKRAÏENSE blitzkrieg verijdelde. De AFU stond op het punt de Donbas binnen te vallen. Dit was de directe aanleiding voor de Russische invasie: Om ze voor te zijn en Oekraïnes op handen zijnde invasie te verijdelen – wat ze ook deden.

» Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: