Door Peter Haisenko

door-peter-haisenko

30-04-22 10: 25: 00,

China veroorzaakt stilstand in wereldhandel

Een commentaar van Peter Haisenko, exploitant van het portaal anderweltonline.com.

Honderden containerschepen liggen voor anker omdat ze niet kunnen worden gelost. De containerprijzen rijzen de pan uit en de bevoorradingsketens zijn vastgelopen. Steeds meer productie-installaties kunnen niet meer op volle capaciteit draaien omdat er onderdelen ontbreken. We stevenen af op een periode van patstelling.

Voordat iemand in paniek raakt over de voorspelling die ik hier presenteer, overweeg een schandalige gedachte. Wat zou er gebeuren als er een jaar lang geen nieuwe auto’s werden geproduceerd, of andere industriële producten die niet nodig zijn voor het dagelijkse (overlevings)leven? Het antwoord is ingewikkeld, maar niet noodzakelijk verschrikkelijk. In ieder geval zal een dergelijke breuk de mensheid dwingen na te denken over de vraag of het economisch model wel het juiste is voor het welzijn van de beschaving, dat de laatste 30 jaren tot het uiterste is doorgevoerd: ongebreideld globalisme met uitbuiting van goedkope arbeidskrachten,

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: