Breaking: Eerste burgers hebben Azovstal in Mariupol verlaten, getuigenverklaringen afgelegd (Video’s)

breaking:-eerste-burgers-hebben-azovstal-in-mariupol-verlaten,-getuigenverklaringen-afgelegd-(video’s)

01-05-22 12:06:00, Op 30 april heeft een groep burgers het grondgebied van Azovstal in de stad Mariupol verlaten. Buscolonnes met burgers kwamen aan in het dorp Bezymennoye, dat 30 km ten westen van Mariupol ligt.

Volgens verschillende bronnen zijn er in totaal 45 burgers geëvacueerd uit Azovstal. De eerste groep van 25 mensen verliet de faciliteit op eigen kracht, een andere groep van 20 burgers werd door de militanten van het Azov-regiment vrijgelaten. Volgens militaire correspondenten ter plaatse heeft de eerste groep burgers geen gebruik gemaakt van de humanitaire corridor die door de Russische strijdkrachten beveiligd was, bericht Southfront.org.

Ongeveer 20 bussen voor de evacuatie van ongeveer 600 burgers werden naar Mariupol gebracht. Volgens andere bronnen werden 77 bussen door de VN naar de fabriek gestuurd voor evacuatie. Niet alle burgers hebben echter het industriegebied mogen verlaten.

Tot nu toe is de informatie bevestigd door correspondenten ter plaatse. Het Russische Ministerie van Defensie moet nog commentaar geven op de evacuatie. Er is ook nog geen informatie van vertegenwoordigers van de VN of het Rode Kruis, die gisteren aan de evacuatie hebben deelgenomen.

De eerste getuigenissen van degenen die op eigen houtje de inrichting hebben verlaten, zijn gepubliceerd.

Een vrouw die eerder te zien was op de door Azov-militanten gedeelde video’s bevestigde dat de burgers bedreigd werden door Oekraïense militanten.

” Wij hebben op eigen houtje, zonder hulp van de militairen, de fabriek verlaten door de vernielde omheining.

– Hoe hebben de Oekraïense militairen jullie behandeld?

Ons? Ze vleiden de kinderen, zoals alle militairen. Ze zeiden dat alles in orde zou komen. Ze brachten een chocoladereep, verdeelden die voor de kinderen. Wij (de volwassenen) werden bedreigd: “Je zult niet weggaan, je zult daar neergeschoten worden”.

Dezelfde vrouw gaf een interview aan Azov militanten in Azovstal:

Volgens Azov-militanten die in Azovstal geblokkeerd zijn, hebben 20 burgers het grondgebied van de industriële installaties verlaten.Tegelijkertijd hadden Oekraïense militanten eerder verklaard dat duizenden burgers in Azovstal “schuilden”.

Volgens Azov “perspersoon” Kalina is de groep van 20 burgers in Azovstal onder de puinhopen vandaan gehaald. De andere burgers zouden nog onder brokstukken liggen en Azov-strijders proberen hen te redden. Geen enkel beeldmateriaal ondersteunt de beweringen. Azov-strijders zijn in Azovstal omsigeld, en DPR-militairen bevestigen de beschietingen op de vuurstellingen van de Oekraïense nazi’s.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: