Rudolf Steiner: – WEEKSPREUK – Week 04

rudolf-steiner:-–-weekspreuk-–-week-04

14-04-22 02:16:00,

https://www.miekemosmuller.com/nl/weekspreuk

Inleiding:

De gedachtenmacht heeft de eigenheid verloren en ik heb mij bevrijd van de waan van mijn eigenheden. Nu spreekt mijn gewaarwording, mijn gevoel, tot mij om te voelen het wezen, het worden van mijn wezen. Het gewaarworden, het voelen, kan zich nu met het sloeiende licht verenigen en ik kan leren om me voelend in deze processen in te leven: Ik kan leren hoe ik tot gewaarwording geworden ben en zo kan voelen mijn wezende wezen. Hoe het stromende licht en mijn gewaarworden één worden. Het licht, dat tot het denken behoort, het denken dat licht is, wordt zo ook warm, want de warmte is mijn gewaarwording. Door de vereniging van beiden, van licht en warmte ontstaat een stevige band tussen de mens met de gewaarwording die individueel is, en het licht dat universeel is: de wereld.

Weekspreuk:

Ich fühle Wesen meines Wesens:
So spricht Empfindung,
Die in der sonnerhellten Welt
Mit Lichtesfluten sich vereint;
Sie will dem Denken
Zur Klarheit Wärme schenken
Und Mensch und Welt
In Einheit fest verbinden.

(vertaald:)

Ik voel het wezen van mijn wezen
Zo spreekt gewaarwording,
Die in de zonovergoten wereld
Met stromend licht zich verenigt;
Ze wil aan het denken
Naast helderheid ook warmte schenken
En mens en wereld
In eenheid hecht verbinden.

(translated:)

I feel the becoming of my being
So speaks sensitive perception
That in the sun enlightened world
Unifies itself with floods of light;
It wants to give to thinking
Besides clarity also warmth
And bind firmly in unity
The human being and the world.

%d bloggers liken dit: