EZAZ.NL:ㅤDag (van de) persvrijheid

ezaz.nl:ㅤdag-(van-de)-persvrijheid

03-05-22 04:00:00,

Vandaag 3 mei wordt de ‘Internationale dag van de persvrijheid’ gevierd. De initiator is het College voor de Mensenrechten. Op deze dag worden onze gedachten naar andere landen getrokken waar het niet goed met de persvrijheid is gesteld. De dag lijkt helemaal voorbij te gaan aan de deplorabele staat waarin de westerse democratieën en hun media verkeren. Het is de Dag van de Grote Afleiding.

Boekverbranding 10 mei 1933 in Berlijn Digitale boekverbranding

Laten we maar meteen met de verboden vergelijking beginnen. Wat nu aan door overheid opgelegde en door de media uitgevoerde censuur plaatsvindt is niets minder dan een moderne vorm van de boekverbranding die 10 mei 1933 in Berlijn plaatsvond. Wie de laatste twee jaar zocht naar een andere kijk op de huidige gebeurtenissen zal hebben ontdekt dat het steeds moeilijker werd om in de main stream media aan nieuwe inzichten te komen. Wie zijn heil zocht op internet werd digitaal steeds vaker naar het overheidsnarratief gestuurd.

Vrije denkers, (burger-) journalisten die zelf actief andere inzichten trachtten te verspreiden via online media als websites, social media, video of podcasts, hebben gemerkt dat de overheid (gestuurd door de achterliggende corporate belangen) de jacht op boodschappers van een ander verhaal heeft geopend. Via frontsoldaten, de bewakers in dienst van de grote social media platforms als Twitter, Facebook of Youtube, worden andere wetenschappelijke inzichten of meningen te vuur en te zwaard bestreden. Zogenaamde ‘fact checkers’ in dienst van diezelfde main stream media of corporates, zijn de slagers die het vlees bij de concurrent keuren.

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: