Het irrationele, misplaatste discours rond hooggerechtshof-controverses zoals Roe v. Wade

het-irrationele,-misplaatste-discours-rond-hooggerechtshof-controverses-zoals-roe-v.-wade

03-05-22 03: 47: 00, Demonstranten verzamelen zich buiten het Amerikaanse Hooggerechtshof op mei 03, 2022, in Washington, DC, na een uitgelekt eerste ontwerp meerderheidsstandpunt verkregen door Politico, waarin Hooggerechtshof rechter Samuel Alito naar verluidt schreef voor de meerderheid van het Hof dat Roe v. Wade moet worden vernietigd (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

Politico heeft maandagavond gepubliceerd wat zeker een echt ontwerpbesluit van Hooggerechtshof rechter Samuel Alito lijkt te zijn dat het Hof’s 1973 besluit in Roe v. Wade zou vernietigen. Alito’s ontwerp-uitspraak zou beslissen in de hangende zaak Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, die betrekking heeft op de grondwettigheid van een 2018 wet in Mississippi die abortussen na vijftien weken zwangerschap verbiedt, behalve in het geval van medische noodgevallen of ernstige foetale afwijkingen. Gezien het bestaande precedent van het Hooggerechtshof dat abortus alleen kan worden beperkt na de levensvatbaarheid van de foetus,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: