RubikonNews:ㅤDe doodlopende weg van het isolatiebeleid

rubikonnews:ㅤde-doodlopende-weg-van-het-isolatiebeleid

03-05-22 02: 00: 00,

Door Daniel Larison

De VS en haar bondgenoten zouden naar verluidt een “langetermijnstrategie” volgen die erop gericht is Rusland te “isoleren en te verzwakken” in reactie op de oorlog in Oekraïne. Evenals andere “strategieën” die erop gericht zijn staten te isoleren door middel van sancties en dreigementen, zal deze strategie gebruik maken van strafmaatregelen om economische pijn te veroorzaken omwille van zichzelf. De westerse regeringen doen zelfs niet meer alsof Rusland iets kan doen om een einde te maken aan de economische oorlog die tegen zijn land wordt gevoerd; zij bereiden het terrein voor om deze economische oorlog permanent te maken. Dit voorspelt niet veel goeds voor de mogelijkheid van een door onderhandelingen tot stand gekomen regeling en is een virtuele garantie dat de oorlog in Oekraïne zich zal voortslepen.

De VS zijn er in het verleden niet in geslaagd om door een beleid van isolement en dwang andere staten tot concessies te bewegen of in te storten. Het is dan ook hoogst onwaarschijnlijk dat een dergelijk beleid met Rusland iets zal bereiken, behalve een toename van het menselijk lijden aldaar en elders in de wereld.

Een isolationistisch beleid ten aanzien van Rusland is een beleid dat de voedsel- en energieprijzen in de wereld zal doen stijgen. Honderden miljoenen mensen in armere landen zullen de gevolgen ondervinden van hun pogingen om

” Lees verder op Rubikon News