De laatste dagen voor de overgave of vernietiging van de Oekraïense neonazi’s in Azovstal

de-laatste-dagen-voor-de-overgave-of-vernietiging-van-de-oekraiense-neonazi’s-in-azovstal

05-05-22 12:27:00, Tot nu toe zijn ongeveer honderd burgers geëvacueerd uit de vestigingen van Azovstal in de stad Mariupol. Zodra zij in veiligheid zijn, zijn de strijdende partijen voorlichtingscampagnes over de kwestie begonnen. De burgers zijn door de Azovstrijders gefilmd toen zij hun kelders verlieten, maar ook door de Russische media toen zij het dorp Bezimennoe bereikten, waar zij behandeld werden door de Russische strijdkrachten, vertegenwoordigers van de VN en het Rode Kruis, bericht Southfront.org.

De waarheid kan aan het licht komen dankzij de getuigenissen van de slachtoffers,

Tientallen burgers uit Azovstal werden door de Russische kant ondervraagd in de speciale centra voor vluchtelingen die in het dorp Bezimennoe waren opgericht. De mensen bevestigden dat zij gegijzeld waren. Sommigen van hen beweerden dat zij niet op de hoogte waren van humanitaire corridors. Anderzijds beweerden sommigen van hen dat de militanten van Azov de burgers hadden verzekerd dat zij Azovstal konden verlaten, maar dat de Russische soldaten hun veiligheid niet zouden garanderen en hen zouden kunnen doden. Dergelijke beweringen waren schaamteloze leugens, bedoeld om de burgers te bedreigen en hen te dwingen in de kelders te blijven, waar zij de rol van menselijk schild voor de Oekraïense militanten speelden.

Tegelijkertijd bevestigen de meeste burgers dat de Azov-strijders tamelijk vriendelijk tegen hen waren, vooral tegen kinderen. De Oekraïense militanten verzwegen het feit dat de burgers gegijzeld werden, en verzekerden dat zij onder bescherming stonden. Sommige burgers beweerden echter dat hun gevraagd werd loopgraven te graven en de militanten te helpen.

Aan de andere kant filmden Azov-militanten burgers tijdens de evacuatie, waarbij ze snel enkele politiek geëngageerde vragen stelden. De burgers schijnen dankbaar te zijn voor hun “redders”, en beweren dat zij graag naar het grondgebied van Oekraïne willen vertrekken. Vrouwen beweren dat zij bang zijn voor de Russische soldaten, die hun veiligheid niet zouden hebben kunnen garanderen tijdens het vervoer naar de regio Zaporizjia.

In feite heeft het Russische leger verkondigd dat de burgers vrij zijn om een richting van hun evacuatie te kiezen. Tot nu toe hebben 69 burgers besloten te vertrekken naar het grondgebied dat door het Kievse regime gecontroleerd wordt. Zij werden overgedragen aan vertegenwoordigers van de VN en het Internationale Comité van het Rode Kruis, en de eerste colonne is aangekomen in de stad Zaporizhia.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: