Duitse minister van Binnenlandse Zaken: Burgers moeten noodrantsoenen gaan aanleggen

duitse-minister-van-binnenlandse-zaken:-burgers-moeten-noodrantsoenen-gaan-aanleggen

05-05-22 02:07:00, © Pexels Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne heeft de federale minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser de burgers aangeraden om voor een eventuele crisis overlevingsmaatregelen te nemen. In 2019 werden leden van de Christen-Democratische Unie die prepper-netwerken steunden, echter aan de kaak gesteld als “neonazi’s”, schrijft Freewestmedia.com.

“Denk bijvoorbeeld aan cyberaanvallen op kritieke infrastructuur,” vertelde de SPD-politicus aan de Duitse zakenkrant het Handelsblatt.

“Als de stroom voor langere tijd uitvalt of het dagelijks leven op een andere manier beperkt wordt, dan is het zeker zinvol om thuis noodrantsoenen te hebben.” In dit verband verwees Faeser naar een lijst die door het Bundesamt für Bürgerschutz gepubliceerd is.

Tegelijkertijd benadrukte de minister het belang van de civiele bescherming, waaraan zij “hoge prioriteit” toekent. “De ommekeer laat ons duidelijk zien dat we een aanzienlijke behoefte aan verbetering hebben als het gaat om de civiele bescherming,” benadrukte de minister van Binnenlandse Zaken.

En zij verwacht klaarblijkelijk dat de zaken vrij snel naar de knoppen gaan: “Wij moeten hier op snelheid komen om de verschillende crises het hoofd te kunnen bieden – pandemieën, de gevolgen van de klimaatverandering, de gevaren van oorlog.”

Er moet worden nagegaan welke beschermende maatregelen nodig zouden worden. Dit betreft niet alleen technische zaken, “maar ook de bevoorrading met voedsel, medicijnen of medische voorzieningen”. Er zijn nog 599 atoomschuilkelders in Duitsland. Er zijn er ook die vandaag anders gebruikt worden. “Het is zinvol om sommige daarvan te reactiveren,” zei Faeser.

Tegelijk waarschuwde de minister voor meer cyberaanvallen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. “Hackers zijn duidelijk op zoek naar kwetsbaarheden om malware te installeren.” De beschermingsmaatregelen daartegen werden “aanzienlijk versterkt”. Het cyberdefensiecentrum van de Bundeswehr ’s is daarvoor verantwoordelijk.

Preppers in Saksen bijvoorbeeld werden nog niet zo lang geleden – in 2021 – door de Britse Economist belachelijk gemaakt als samenzweringstheoretici. Toen Robert Möritz, lid van het uitvoerend comité van de CDU in Anhalt-Bitterfeld, bevestigde dat hij lid was van Uniter, een particulier netwerk van preppers voor actieve en voormalige militairen en veiligheidspersoneel, noemden linkse mensen hem verontwaardigd een “neonazi”.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: