Empire News Roundup: Latijns-Amerikaanse soevereiniteit, Anatoly Shariy en meer

empire-news-roundup:-latijns-amerikaanse-soevereiniteit,-anatoly-shariy-en-meer

05-05-22 06: 10: 00,

Luister naar een lezing van dit artikel:

Multipolarista’s Ben Norton meldt dat de voormalige Braziliaanse president Lula da Silva, die nog steeds favoriet is om Bolsonaro te verslaan in de verkiezingen van de natie later dit jaar, plannen heeft aangekondigd om een Latijns-Amerikaanse munt te creëren genaamd de “Sur” (Zuid) om “bevrijd te worden van de dollar.” Lula haalt vandaag ook de krantenkoppen voor zijn standpunt dat de presidenten Zelensky en Poetin beiden even schuldig zijn aan de oorlog in Oekraïne, en dat de VS en de EU ook medeschuldig zijn aan het conflict.

Dit komt op hetzelfde moment dat de Mexicaanse regering het idee van een Latijns-Amerikaanse lithium alliantie begint te promoten. Bolivia’s Kawsachun News meldt dat Mexico’s president Andrés Manuel López Obrador zijn intentie heeft uitgesproken om een alliantie te vormen met belangrijke lithiumnaties Bolivia,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: