EZAZ.NL:ㅤBill Gates grijpt machtswisseling Pakistan aan voor vaccinatie-campagne

ezaz.nl:ㅤbill-gates-grijpt-machtswisseling-pakistan-aan-voor-vaccinatie-campagne

06-05-22 01:00:00, Bill Gates

Direct na de wisseling van de wacht medio april in Pakistan waarbij de zittende premier Imran Khan door de meer westers, lees VS, georiënteerde Shehbaz Sharif werd vervangen, bespraken Bill Gates en de invloedrijke generaal Qamar Javed Bajwa van het Pakistaanse leger opties voor samenwerking.

In het telefoongesprek van vorige week vrijdag verzekerde de generaal met Gates samen te willen werken om polio en andere bedreigingen voor de gezondheid te bestrijden. Dinsdag jl. had de pas verkozen eerste minister, Shehbaz Sharif, ook een telefoongesprek met Gates, waarbij hij de verzekering kreeg dat de Bill and Melinda Gates Foundation (BMGF) de Pakistaanse regering zal blijven steunen om ervoor te zorgen “dat geen enkel kind het risico loopt verlamd te raken door polio“.

De timing van deze conversatie is opmerkelijk. De vorige premier Imran Khan had nog begin april gezegd geen ‘geïmporteerde regering’ te accepteren. Hij duidde hiermee vrijwel zeker op de VS. Kort erna werd hij door een vertrouwensstemming met nipte meerderheid uit zijn ambt gezet. Ofschoon er geen harde bewijzen zijn, lijken de VS ook hier een handje te hebben geholpen om Pakistan in het westerse kamp te krijgen. 

Gates die klaarblijkelijk de geo-politieke situaties op de voet volgt, zag direct kansen om met deze nieuwe regering zijn vaccinatie-handel aan Pakistan te verkopen.

(Bron via VPN)

Tags: Bill GatesPakistanvaccinatie  » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: