Hongarije en Russische olie: Waar het 6e sanctiepakket van de EU op stukloopt

hongarije-en-russische-olie:-waar-het-6e-sanctiepakket-van-de-eu-op-stukloopt

06-05-22 01: 39: 00,

Op 4 mei heeft de EU-Commissie het 6e sanctiepakket aangekondigd, maar tot dusver zijn de EU-lidstaten er niet in geslaagd het eens te worden over het pakket. Wat is het probleem?

De goedkeuring van het 6e sanctiepakket van de EU tegen Rusland blijft vertraging oplopen omdat de EU-landen het niet eens kunnen worden over de details. Commissievoorzitter von der Leyen had op hoogdravende wijze een embargo op de invoer van Russische olie aangekondigd, maar juist hierover bestaat onenigheid. Het Russische persbureau TASS heeft de standpunten van de deelnemers samengevat en ik heb het TASS artikel vertaald.

Begin van de vertaling:

Het geschil over het olie-embargo: waarom de EU het niet eens kan worden over nieuwe sancties tegen Rusland

Met name Hongarije vindt energiesancties onaanvaardbaar

De EU-landen kunnen het al enkele dagen niet eens worden over het zesde pakket sancties tegen Rusland dat de Europese Commissie op 4 mei heeft aangekondigd. Ondanks de door de Commissie voorgestelde vrijstellingen voor sommige landen, zijn de voorwaarden van het olie-embargo niet goedgekeurd – zo veronderstelt het agentschap Bloomberg

” Lees verder

%d bloggers liken dit: