Moon of Alabama:ㅤ’Als ik in paniek raak, wordt het nog erger In Donbas proberen vermoeide burgers zich te redden.

moon-of-alabama:ㅤ’als-ik-in-paniek-raak,-wordt-het-nog-erger-in-donbas-proberen-vermoeide-burgers-zich-te-redden.

06-05-22 09: 31: 00,

De Oekraïense burgers in de Donbas zijn gewend aan conflicten, en hebben de oorlog met de door Rusland gesteunde separatisten sinds 2014 doorstaan. Maar de Russische invasie die 72 dagen geleden begon, is van een andere omvang en herdefinieert het leven van de weinigen die zijn overgebleven.

Van gelovigen in de kerk, die voedsel uitdelen en evacuaties organiseren, tot politieagenten die een stijging van het aantal moorden registreren – en zelfs gewone burgers die gewoon proberen te overleven en paniek te vermijden – allen beschrijven gemeenschappen onder buitengewone druk.

Waarom we dit schreven

Voor de Oekraïense burgers die in de Donbas-regio zijn achtergebleven, heeft de toegenomen Russische oorlogsdruk een gevoel van veiligheid uitgehold. Om met hun angsten om te gaan, richten velen zich op hun geloof – en het werk om te overleven.

Voor deze Donbas bewoners was de Russische aanval van 8 april op het Kramatorsk treinstation, toen het volliep met enkele duizenden aspirant evacués, een gedeelde en stimulerende gebeurtenis.

” Lees verder op site Moon of Alabama

%d bloggers liken dit: