The Unz Review:ㅤTerror from Balochistan: a Menacing Tool to Disrupt Sino-Pakistani Economics, door Pepe Escobar

the-unz-review:ㅤterror-from-balochistan:-a-menacing-tool-to-disrupt-sino-pakistani-economics,-door-pepe-escobar

06-05-22 04: 10: 00,

Dit is het beknopte verhaal van hoe een zelfmoordaanslag het potentieel in zich draagt om het hele, aan de gang zijnde, complexe proces van Euraziatische integratie te ondermijnen.

Onlangs had de Balochistan Bevrijdingsbeweging (BLA) een door ISIS geïnspireerde video vrijgegeven waarin Chinese functionarissen en installaties in de uitgestrekte provincie Pakistan werden bedreigd.

Maar wat er eind april werkelijk gebeurde, was een zelfmoordaanslag buiten het Confucius Institute van de universiteit van Karachi â niet in Balochistan â en gericht tegen Chinese docenten, niet tegen âambtenaren en installaties.â

De zelfmoordterrorist was een vrouw, Shaari Baloch, alias Bramsh, die haar vest tot ontploffing bracht net toen een busje met personeelsleden van het instituut de ingang naderde. De aanslag werd opgeëist door de Majeed-brigade van de BLA, die benadrukte dat dit de eerste keer was dat ze een vrouwelijke zelfmoordterrorist gebruikten.

Shaari Baloch was een onderwijzeres met een diploma zoölogie, ingeschreven voor een tweede master, getrouwd met een tandarts en professor aan het Makran Medical College in haar geboortestad Turbat,

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: