Het borrelt niet alleen in Oekraïne. Door Hermann Ploppa

het-borrelt-niet-alleen-in-oekraine.-door-hermann-ploppa

07-05-22 10: 24: 00,

Verdeel en heers: dat is het succesrecept van de westerse waardengemeenschap

Een commentaar van Hermann Ploppa.

We leven inderdaad in een extreem onderling verbonden wereld. In het geval van weersverschijnselen zegt de chaostheorie dat het flapperen van de vleugels van een vlinder in Tokio uiteindelijk een orkaan kan veroorzaken in West-Europa. In de wereldpolitiek is het niet anders. Waarbij we beter meteen van geopolitiek kunnen spreken. Geopolitiek vertaald naar de werkelijkheid betekent: waar bevinden zich waardevolle schatten en hoe kunnen deze schatten worden ontnomen aan hun rechtmatige eigenaars? Of hoe kan deze diefstal worden voorkomen? Zo waren de oliereserves van het Arabisch schiereiland tot voor kort in de greep van de westerse waardengemeenschap. Om deze uitbuiting veilig te stellen, waren en zijn er bloedige oorlogen in de regio, zodat de rijkdom van de bodem niet, voor zover mogelijk, ten goede komt aan de mensen die hun voeten op deze schatten zetten.

Geopolitiek speelt natuurlijk ook een doorslaggevende rol in de Oekraïne-oorlog.

” Lees verder op Apolut.net …

%d bloggers liken dit: