Filmtip voor zondagavond: Ons antwoord aan ARD en ZDF

filmtip-voor-zondagavond:-ons-antwoord-aan-ard-en-zdf

08-05-22 11: 51: 00,

Nadat ARD en ZDF zich hadden opgewerkt in bijdragen aan enkele collega’s en ook aan mij, hebben wij betrokkenen een gesprek gehad over de werkwijze van deze omroepen.

In april kreeg ik voor het eerst een interviewverzoek van het ZDF-programma Frontaal en later kwam er nog een verzoek van het ARD-programma MONITOR. Ik antwoordde hen beiden wat ik altijd antwoord: Ik ben bereid te worden geïnterviewd als ik de garantie krijg dat hun vraag en mijn antwoord volledig en onverkort zullen worden uitgezonden. Beide redacties waren hiertoe niet bereid. In plaats daarvan verklaarden zij in hun bijdragen dat ik (en ook mijn collega’s) geweigerd hadden hun schriftelijke vragen te beantwoorden, maar zij gingen uiteraard niet in op de reden van hun weigering.

Hoe ARD-MONITOR en ZDF-frontal werken

Omdat ik de correspondentie bij dergelijke interviewverzoeken altijd publiceer, kunt u de correspondentie met ZDF hier lezen en de correspondentie met ARD vindt u hier (eerste deel) en hier (tweede deel).

” Lees verder

%d bloggers liken dit: