Net als Google: DuckDuckGo censureert zijn zoekresultaten met onmiddellijke ingang

net-als-google:-duckduckgo-censureert-zijn-zoekresultaten-met-onmiddellijke-ingang

08-05-22 01: 13: 00,

De oprichter van DuckDuckGo heeft gezegd dat de zoekmachine voortaan “Russische desinformatie” zal censureren en lager zal rangschikken in de zoekresultaten.

De CEO van DuckDuckGo, Gabriel Weinberg, kondigde woensdag op Twitter de invoering aan van een nieuw censuurprogramma in Google-stijl om websites die volgens hem “geassocieerd worden met Russische desinformatie” lager te rangschikken. Hij schreef:

“Zoals zovelen walg ik van de Russische invasie in Oekraïne en de gigantische humanitaire crisis die daardoor is ontstaan. #StandWithUkraine️. Bij DuckDuckGo hebben we zoekupdates uitgerold die sites downgraden die in verband worden gebracht met Russische desinformatie.”

In de vervolg tweet, vervolgde hij:

“Naast het down-ranken van sites die in verband worden gebracht met desinformatie, plaatsen we ook vaak nieuwsmodules en informatieboxen bovenaan de DuckDuckGo-zoekresultaten (waar ze het vaakst worden gezien en aangeklikt) om de aandacht te vestigen op kwaliteitsinformatie over snel evoluerende onderwerpen.”

Naast het down-ranken van sites die in verband worden gebracht met desinformatie,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: