Ondanks grandioze aankondigingen: Duitsland levert Oekraïne nauwelijks wapens

ondanks-grandioze-aankondigingen:-duitsland-levert-oekraine-nauwelijks-wapens

07-05-22 11: 38: 00,

Duitsland heeft groots aangekondigd dat het tanks aan Oekraïne gaat leveren. Maar het gebeurt niet, hoe moeten we dat begrijpen?

De krantenkoppen staan er vol van dat Duitsland wapens aan Oekraïne wil leveren, en Duitse politici maken er pittige opmerkingen over voor de camera’s. Zo kondigde federale defensie-grootmoeder Lambrecht, nadat ze haar hoofd had laten wassen door haar Amerikaanse collega in Ramstein, hoogdravend aan dat ze Oekraïne Gepard tanks voor luchtverdediging wilde leveren.

Tanks zonder munitie

Dit was echter een waardeloze belofte, want de Gepard vuurt 1.100 schot per minuut af. Als je weet hoe je het moet gebruiken, is het een lucht “zaag”, maar in Duitsland is er alleen munitie voor 20 minuten voor. De “Welt” was een van de weinige mediaportalen in Duitsland die hierover een artikel schreef onder de kop “WAFFEN FÜR KIEW – Bundesregierung findet keine Munition für Gepard-Panzer“, waarin de lezer kon vernemen dat Duitsland de benodigde munitie ook niet op de wereldmarkt kan kopen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: