EZAZ.NL:ㅤWie is Ruslands topdiplomaat Sergey Lavrov?

ezaz.nl:ㅤwie-is-ruslands-topdiplomaat-sergey-lavrov?

09-05-22 04:00:00,

Hij wordt gerekend tot de topdiplomaten van deze tijd: Gergey Lavrov, nu Ruslands minister van buitenlandse zaken. Met de inval van zijn land in buurland Oekraïne wordt van hem alle talent gevraagd om het Russische standpunt over het voetlicht te brengen. Wie is deze man die zo ijzig rustig blijft in tijden waarin zijn land door alles en ieder wordt ‘gecanceld’.

Gergey Lavrov, minister van buitenlandse zaken van Rusland (Instagram)

Vriendelijk gezicht van Rusland

In het Russisch schrift ziet zijn naam eruit als Сергей Викторович Лавров oftewel Sergej Viktorovitsj Lavrov. Geboren in 1950 (nu 72 jaar). Als minister van buitenlandse zaken dient hij al sinds 2004 onder zijn politieke baas Vladimir Putin. Lavorv maakt zich verstaanbaar in het Engels, een wat gemankeerd Frans en Sinhalees, de taal op de Maladiven.

Van kinds af aan was zijn favoriete vak natuurkunde, reden waarom hij van plan was zijn toekomstige carrière te leiden aan de Nationale Onderzoeksuniversiteit voor Kernenergie of aan het Moskouse Instituut voor Natuurkunde en Technologie. Later koos hij echter voor het Moskouse Staatsinstituut voor Internationale Betrekkingen (MGIMO), waar hij in 1972 afstudeerde. Aan het MGIMO studeerde Lavrov het hoofdvak internationale betrekkingen. In het derde jaar van zijn studie trouwde Lavrov.

In 1972 werd de jonge diplomaat Sergej Lavrov uitgezonden voor een stage op de Sovjet-ambassade in Sri Lanka,

 » Lees verder op EZAZ.NL

%d bloggers liken dit: