Paus Franciscus en patriarch Kirill: sancties tegen de Russische patriarch?

paus-franciscus-en-patriarch-kirill:-sancties-tegen-de-russische-patriarch?

09-05-22 01: 35: 00,

De westerse media schieten alleen maar op de Russische patriarch omdat zij de mensen op de een of andere manier moeten uitleggen waarom nu zelfs een hoofd van de kerk moet worden gesanctioneerd.

De koppen in de Duitse en westerse media, die de Russische patriarch als nieuw vijandbeeld hebben ontdekt, zijn ronduit luguber en zij beschuldigen patriarch Kirill van veel dingen die hij niet heeft gedaan of gezegd. Kirill is, net als de paus, een aartsconservatief die staat voor traditionele waarden en, uiteraard, voor zijn Kerk. De situatie in Oekraïne is een ramp voor hem, want zijn kudde woont zowel in Rusland als in Oekraïne: De leden van de Russisch-orthodoxe kerk.

Hieruit alleen al blijkt dat veel van de beweringen van de westerse media, die Kirill afschilderen als een regelrechte oorlogszuchtige, alleen konden worden geconstrueerd door een zeer creatieve selectie van uit de context gerukte uitspraken. Kirill, zoals elke religieuze leider, wil niet dat zijn kudde elkaar neerschiet,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: