Poolse president spreekt openlijk over annexatie van West-Oekraïne

poolse-president-spreekt-openlijk-over-annexatie-van-west-oekraine

09-05-22 01: 07: 00,

In het Westen wordt het niet gemeld, maar de Poolse president heeft in een toespraak openlijk gesproken over Poolse ambities om delen van West-Oekraïne te annexeren.

Ik heb reeds gemeld dat in Rusland is gemeld dat er in Polen ambities bestaan om delen van West-Oekraïne, die Polen als zijn historische bezittingen beschouwt, te bezetten. Polen wil daarvoor “vredestroepen” naar Oekraïne sturen, maar de VS heeft duidelijk gemaakt dat Polen niet hoeft te hopen op NAVO-beschermingin geval van een botsing met Russische militairen omdat het geen Russische aanval op Polen zou zijn als Polen Oekraïne binnenvalt.

De Russische televisie berichtte zondag in haar wekelijkse nieuwsoverzicht over dit en vele andere interessante details en ik heb het Russische verslag over dit onderwerp vertaald. Vanwege de getoonde foto’s raad ik aan om de reportage ook te bekijken, want samen met mijn vertaling is het ook zonder kennis van het Russisch te begrijpen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: