Waarom 9 mei zo belangrijk is voor de Russen en hoe de geschiedenis in het Westen wordt herschreven

waarom-9-mei-zo-belangrijk-is-voor-de-russen-en-hoe-de-geschiedenis-in-het-westen-wordt-herschreven

09-05-22 02: 29: 00,

Op 9 mei viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland. Het is een van de belangrijkste feestdagen in Rusland. Dit maakt de mensen in Rusland des te meer geschokt door de toenemende pogingen in het Westen om de geschiedenis te herschrijven.

9 mei is een van de belangrijkste feestdagen in Rusland omdat de Tweede Wereldoorlog nog steeds in Rusland aanwezig is. De Sovjet-Unie, waarvan Rusland de wettige opvolger is, verloor miljoenen mensen in de oorlog 27. Dat betekent dat elk tweede slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog uit de Sovjet-Unie kwam. Deze bloedige tol heeft zijn sporen nagelaten in Rusland en zelfs jongeren die nog nooit oorlogsveteranen hebben ontmoet, weten precies waar hun voorouders hebben gevochten of geleden tijdens de oorlog. Deze herinneringen worden in Rusland van generatie op generatie doorgegeven.

De viering van 9 mei is in Rusland een volksfeest, waarvan de omvang in Duitsland nauwelijks voorstelbaar is. De haat tegen Duitsers overheerst echter niet,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: