EU-economie zal dit jaar instorten – “Vanaf oktober zal het Westen niets meer krijgen. Niets!”

eu-economie-zal-dit-jaar-instorten-–-“vanaf-oktober-zal-het-westen-niets-meer-krijgen.-niets!”

10-05-22 07:44:00, Zal Europa in de komende maanden een economische ineenstorting meemaken? Volgens een journalist in Oekraïne heeft Rusland reeds dienovereenkomstig besloten. Het zal eind september alle uitvoer naar Europa stopzetten, schrijft Thomas Oysmüller.

Vorige week nog verwees ik naar de filmmaker en journalist Gonzalo Lira in het artikel “Is Polen Lviv aan het bezetten?” Lira is een van die waarnemers die geloven dat Oekraïne nog steeds door het Westen bezet zal worden.

Einde van de Westerse economie?

Lira is een Amerikaans-Chileense regisseur die in Oekraïne woont en sinds het begin van de oorlog zeer kritisch is geweest over het Zelensky-regime in Oekraïne. Eerst vanuit Kiev, waar hij scherpe kritiek uitte op de bewapening van het volk en verklaarde dat criminele bendes zich meester hadden gemaakt van de nachten in Kiev. Daarna ging hij naar Charkiv, waar hij volgens zijn eigen verklaringen momenteel vastzit.

Half april heeft de Oekraïense geheime dienst SBU hem ongeveer een week vastgehouden. Sindsdien mag hij Kharkiv niet meer verlaten, en de SBU heeft hem ook de toegang tot zijn social media-accounts ontnomen. Lira wordt als zeer goed geïnformeerd beschouwd, maakte nieuwe YouTube en Twitter accounts aan en heeft nu ook daar enkele tienduizenden volgelingen.

Op “Bevrijdingsdag” gisteren, 9 mei, heeft Lira een nieuwe – kortere video opgenomen. De video heeft al bijna 50.000 views. Daar is een reden voor: Lira kondigt het “financiële Armageddon” in de EU en de VS aan. De financiële systemen van het Westen en zijn economie zouden voor het eind van dit jaar instorten. Dat is reeds beslist.

Oostenrijk er middenin

Hij verwijst naar een bron die zou weten dat de beslissing al in het Kremlin genomen was. Want Rusland heeft al besloten om uiterlijk eind september te stoppen met het bevoorraden van het Westen met olie en alle grondstoffen, “inclusief al het voedsel”. Slechts twee westerse landen zouden na de zomer nog Russische exportgoederen ontvangen: Hongarije en Servië.

Door zijn grondwettelijke neutraliteit hoefde Oostenrijk zich in het conflict eigenlijk niet achter het westblok te stellen. Er zou een geografische nabijheid zijn tot Hongarije en Servië, die buiten het conflict willen blijven. Hongarije – hoewel NAVO-lid – blokkeert wapenleveringen naar Oekraïne via zijn eigen grondgebied. Daarnaast is de Oostenrijkse hoofdstad – van Raiffeisen tot OMV – nauw met Rusland verweven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: