Het Westen – in de vicieuze cirkel van zelfvernietiging

het-westen-–-in-de-vicieuze-cirkel-van-zelfvernietiging

10-05-22 03:41:00,

“Het eerste wondermiddel van slecht beheerde naties is valuta-inflatie. Het tweede is oorlog. Beide brengen tijdelijke voorspoed; beide brengen blijvende ondergang. Maar beide zijn toevluchtsoorden voor zowel politieke als economische opportunisten.” ∼ Ernest Hemingway

Het Westen staat aan de rand van de klif, vanwaar alleen zeer onzalige ontwikkelingen te zien zijn. In het beste geval staat de wereld een hyperinflatoire depressie te wachten, gevolgd door een deflatoire depressie. Maar helaas staat er vandaag veel meer op het spel, nu het Westen krampachtig de oorlogstrom slaat over kwesties die verband houden met de Russische invasie in Oekraïne.

Het Westen wil geen vrede

Nu de wereldeconomie op het punt van instorten staat, krijgen de afzonderlijke landen de leiders die zij verdienen. Vandaag de dag is er geen leider of staatsman in het Westen die op gelijke voet met Poetin over vrede zou kunnen onderhandelen. Biden heeft, helaas, noch de vitaliteit, noch de vaardigheden om een beslissende rol te spelen bij de oplossing van het conflict. Bovendien wordt hij door de neocons gepusht om Rusland aan te vallen en te elimineren.

Bovendien zijn de openbare verklaringen van Biden over Poetin – waarbij hij woorden gebruikt als oorlogsmisdadiger en genocide – niet erg bevorderlijk voor de vrede. Biden mag niet vergeten dat alleen al in de oorlog in Vietnam naar schatting een miljoen soldaten en twee miljoen burgers het leven hebben gelaten aan de kant van Noord-Vietnam en de Viet Cong. Niet uitgelokte oorlogen zijn natuurlijk altijd zinloos, wie ze ook begint.

Technisch gezien zijn de VS geen oorlog tegen Rusland begonnen. Rusland zal natuurlijk aanvoeren dat de door de VS gesteunde Maidan-revolutie van 2014, met de omverwerping van de gekozen president Janoekovitsj, een directe bedreiging voor Rusland was. De onderstaande kaarten van het NAVO-grondgebied van 1988 tot mogelijk vandaag, als Finland en Zweden lid zouden worden, laten duidelijk een zeer ongemakkelijke situatie voor Rusland zien.

President Zelensky doet er alles aan om de rest van de wereld militair bij het conflict te betrekken; hij eist dus geld en meer wapens van het Westen in plaats van aan te dringen op vredesonderhandelingen. Natuurlijk kan Oekraïne een oorlog tegen Rusland nooit alleen winnen. De VS en de NAVO erbij halen kan alleen maar leiden tot onvoorspelbare gevolgen en een mogelijke Derde Wereldoorlog,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: