Hoeveel onwaarheden over de toespraak van Poetin passen in één Spiegel-artikel?

hoeveel-onwaarheden-over-de-toespraak-van-poetin-passen-in-een-spiegel-artikel?

10-05-22 03: 00: 00,

Spiegel heeft een artikel gepubliceerd over de toespraak van Poetin op de Dag van de Overwinning over nazi-Duitsland, dat een lesje is in desinformatie en propaganda.

Zoals elk jaar hield de Russische president op 9 mei een toespraak aan het begin van de optocht voor de Dag van de Overwinning op het Rode Plein. Voor Der Spiegel was dit een gelegenheid om de lezers weer eens massaal te desinformeren. Spiegel maakt misbruik van het feit dat zij en de andere westerse “kwaliteitsmedia” hun lezers zeer onvolledig informeren en dat de Duitse lezers geen Russisch verstaan en dus niets kunnen verifiëren van wat de westerse media schrijven.

Het Spiegel-artikel “Toespraak op het Rode Plein op “Dag van de Overwinning” – Samenzweringsgroet uit Moskou” van Ann-Dorit Boy begon met de volgende inleiding:

“Rusland wordt internationaal aan de schandpaal genageld voor zijn aanval op Oekraïne, maar president Poetin verspreidt ook bizarre theorieën op de verjaardag van de overwinning op nazi-Duitsland – en ziet zichzelf als een slachtoffer.”

Dus het gaat allemaal over “samenzweringsgroeten” en “bizarre stellingen”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: