The Saker:ㅤVictory Parade in Mariupol, Oekraïne, 09 mei 2022 – Mariupol burger

the-saker:ㅤvictory-parade-in-mariupol,-oekraine,-09-mei-2022-–-mariupol-burger

10-05-22 02: 00: 00,

Historici en journalisten manipuleren feiten om sociaal gedrag te beïnvloeden. Journalisten laten zelden “de feiten voor zichzelf spreken”. Journalisten die onder controle staan van poëtische entiteiten presenteren niet de feiten die de hoeksteen van het debat en van de geschiedschrijving zouden moeten zijn.

Bovendien vertellen historische feiten zoals die in archieven en documenten worden gevonden slechts een deel van het verhaal, omdat veel historici discriminerend zijn in wat zij benadrukken en selecteren. Zij zijn cheerleaders geworden waar begrip wordt opgeofferd aan instemming.

Om die reden zijn de feiten belangrijker dan de antwoorden die door hersendode lezers op de nationale media worden gegeven. Bijgevolg is het belangrijkste werk van de historicus niet het optekenen, maar het evalueren, zoals Marx suggereert, van de krachten die het menselijk handelen drijven door middel van debat.

Marx zou stellen dat de destabilisatie van Oekraïne geen strijd is tussen democratie en totalitarisme, als dat zo was zou het nazisme niet de dominante politieke ideologie zijn geworden die het Westen met wapens verdedigt.

” Lees verder op site The Saker

%d bloggers liken dit: