The Unz Review:ㅤ’Rusland begon de oorlog’ en andere drogredenen, door Mike Whitney

the-unz-review:ㅤ’rusland-begon-de-oorlog’-en-andere-drogredenen,-door-mike-whitney

10-05-22 04: 10: 00,

Maandag hield Poetin de jaarlijkse “Dag van de Overwinning” toespraak ter viering van de overwinning van Rusland op nazi-Duitsland in 1945. De Russische president deed geen van de hyperbolische uitspraken die de media hadden voorspeld, maar gaf in plaats daarvan een korte opsomming van de gebeurtenissen die tot de oorlog in Oekraïne hadden geleid. Er was geen sprake van de bravoure die je zou verwachten van een leider die steun probeert te verwerven voor de voortdurende oorlog. Poetin herinnerde de menigte er eenvoudigweg aan dat hij alles had gedaan om het bloedige conflict te vermijden waarin Rusland nu verwikkeld is. Hier is een deel van wat hij zei:

“Afgelopen december hebben we voorgesteld een verdrag over veiligheidsgaranties te ondertekenen. Rusland drong er bij het Westen op aan een eerlijke dialoog te voeren op zoek naar zinvolle en compromitterende oplossingen, en rekening te houden met elkaars belangen. Alles tevergeefs. De NAVO-landen wilden niet naar ons luisteren, wat betekent dat ze totaal andere plannen hadden.

” Lees verder op The Unz Review

%d bloggers liken dit: