De mRNA rode vlaggen wapperen steeds hoger

de-mrna-rode-vlaggen-wapperen-steeds-hoger

11-05-22 01:51:00,

Vermont is zo Europees als een Amerikaanse staat maar kan zijn: overwegend blank, langzaam groeiend, en links georiënteerd. Het heeft zelfs een socialistische senator. Vermont heeft ook Europese percentages van Covid-vaccinatie. Ongeveer 90 procent van de volwassenen boven de 30 jaar in Vermont hebben een vaccinatie gekregen. De meesten daarvan zijn geboosterd – waaronder ongeveer 85 procent van de volwassenen boven de 65, schrijft Alexberenson.substack.com.

Toch lijdt Vermont nu aan zijn tweede grote uitbraak van Omicron in vijf maanden. Sinds eind maart zijn de Covid-ziekenhuisopnamen gestegen tot het op één na hoogste niveau ooit in de staat, na de eerste Omicron-piek. Het aantal patiënten op de intensive care is nog meer gestegen.

Covid-ziekenhuisopnames in Vermont (omdat Vermont zo klein is, betekent 100 ziekenhuisopnames in de hele deelstaat staat voor ongeveer 53.000 voor de Verenigde Staten):

BRON

De stijging doet zich bijna uitsluitend voor bij gevaccineerden.

Elke week rapporteert Vermont gegevens over het aantal ziekenhuisopnamen naar vaccinatiestatus. Zij laten de laatste weken een opmerkelijke verandering zien.

In het voorjaar en de zomer van 2021, de gelukkige vaccinvallei, werden in de hele staat bijna geen gevaccineerden in het ziekenhuis opgenomen. Slechts een handjevol liep zelfs Covid op.

Tijdens de Deltagolf in de herfst van 2021 en de eerste Omicron golf in december en januari, sprongen de ziekenhuisopnames zowel bij de ongevaccineerden als bij de gevaccineerden omhoog en bereikten een verdeling van ongeveer 50/50. Maar omdat er zoveel meer mensen gevaccineerd waren, hadden de gevaccineerden nog steeds een veel lager risico per persoon.

Nu niet meer.

In maart, toen de eerste Omicrongolf ten einde liep, daalde het aantal ziekenhuisopnamen zowel bij de ongevaccineerden als bij de gevaccineerden. Maar sinds Omicron in april weer uitbarstte, zijn bijna vijf keer zoveel gevaccineerden in het ziekenhuis opgenomen.

Zelfs als men rekening houdt met de relatieve grootte van de bevolking, hadden gevaccineerden meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen dan de ongevaccineerden, zo blijkt uit de gegevens van de staat. (Deze cijfers zijn niet gecorrigeerd voor leeftijd of de relatieve gezondheidstoestand van de gevaccineerden).

BRON

Gedurende de eerste twee jaar van Covid had Vermont relatief weinig sterfgevallen, mogelijk omdat het zo landelijk is,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: