Gevechten in Azovstal duren voort – Oekraïense nazi’s smeken om evacuatie (video’s, foto’s)

gevechten-in-azovstal-duren-voort-–-oekraiense-nazi’s-smeken-om-evacuatie-(video’s,-foto’s)

11-05-22 06:25:00, Op 9 mei gingen de beschietingen op de installaties van Azovstal in de stad Mariupol door. Nadat de humanitaire corridors in Mariupol gesloten waren, vernietigde de artillerie van de Volksmilitie van de DPR, gesteund door de Russische luchtmacht, de vestingen van de nationalistische militanten in Azovstal, bericht Southfront.org.

Volgens de neonazi’s van Azovstal zijn er die dag 34 vliegtuigaanvallen, waaronder 8 missies van strategische bommenwerpers, uitgevoerd op het grondgebied van de fabriek van Azovstal. De Russische marine en de conventionele artillerie gaan door met het beschieten van de militaire stellingen van Azov.

Op 9 mei werden gevechten gemeld in de buurt van de spoorwegbrug aan de noordoostelijke rand van de Azovstal-fabriek.

Meer dan 1.000 Oekraïense militairen bevinden zich momenteel in de Azovstal-centrale, honderden van hen zijn gewond, aldus de Oekraïense vice-premier Irina Veresjtsjoek.

De plaatsvervangend commandant van het Azov-regiment Svyatoslav Palamar (bijnaam Kalina) zei onlangs in een interview aan de BBC dat de Oekraïense militanten aanzienlijke verliezen lijden, geteld in duizenden militairen.

De Azov-militanten hebben naar verluidt ongeveer 600 gewonden. Veel van de gewonden sterven door gebrek aan medicijnen. Palamar beschuldigde het Oekraïense opperbevel er ook van dat het de militanten in Azovstal eigenlijk voor sterven heeft achtergelaten.

Op 9 mei verklaarde het hoofd van de DPR Denis Pushilin dat het nieuwe stadsbestuur niet van plan is de Azovstal-fabriek te herstellen.

“De opdracht is om van Mariupol een badplaats te maken. Ik praat veel met bewoners die mij zeggen dat de metaalfabriek Ilyich gerestaureerd moet worden, en daar zijn wij het mee eens. “Azovstal”, laten we eerlijk zijn, heeft de stad en de zee vervuild. Daarom zal er met grote waarschijnlijkheid iets anders in de plaats van Azovstal komen. De beslissing zal genomen worden na bespreking van deze kwestie met de bewoners van de stad. Wij hopen ook op de ontwikkeling van het particuliere bedrijfsleven,” zei Denis Pushilin.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: