Hoe de EU-Commissie haar eigen economie vernietigt

hoe-de-eu-commissie-haar-eigen-economie-vernietigt

11-05-22 12: 10: 00,

De EU dreigt met een invoerverbod voor Russische olie en gas. Maar wie schaadt wie eigenlijk?

EU-politici roepen op tot een verbod op de invoer van Russische olie en gas en wekken de indruk dat zij Rusland schade berokkenen. Dat kan zelfs op korte termijn het geval zijn, maar de vraag is wie op korte termijn meer schade zal ondervinden – Rusland of de EU? Wie het op lange termijn schaadt, is daarentegen volkomen duidelijk.

Het verschil tussen olie en gas

Om dit te begrijpen, moeten we eerst bekijken hoe de handel en het aanbod van olie en gas van elkaar verschillen. De EU rekent eerst op een olie-embargo tegen Rusland, dat de EU-Commissie al wil opnemen in het zesde EU-sanctiepakket dat momenteel wordt besproken, maar dat tot nu toe is mislukt door het verzet van met name Hongarije.

De reden waarom de EU liever onmiddellijk een olie-embargo handhaaft, is dat olie voornamelijk per tanker wordt vervoerd en het dus relatief eenvoudig is om Russische olie te vervangen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: