Leegmaken van de inhoud

leegmaken-van-de-inhoud

11-05-22 12: 00,

Kanselier Olaf Scholz heeft zich in zijn televisietoespraak op 8 mei rechtstreeks tot de burgers gericht en de indruk gewekt dat hij hun bezorgdheid over een uitbreiding van de oorlog serieus nam, maar zich vervolgens beperkt tot een slogan: “Angst mag ons niet verlammen” Een analyse van de toespraak brengt een fundamenteel patroon aan het licht: De inhoudelijke lediging van essentiële begrippen wordt gevolgd door hun propagandistische oplading.

MARCUS KLÖCKNER, 11. Mei 2022, 0 reacties, PDF

De inleiding van de toespraak is op een toon van nederigheid:

“Vandaag, 77 jaar geleden, eindigde de Tweede Wereldoorlog in Europa. De stilte van de kanonnen op 8 mei 1945 leek op een kerkhofstilte – over de graven van meer dan 60 miljoen vrouwen, mannen en kinderen. Miljoenen van hen zijn gesneuveld op het slagveld. Miljoenen werden vermoord in hun steden en dorpen, in concentratie- of vernietigingskampen. Duitsers hebben deze misdaad tegen de menselijkheid begaan.”

De indruk wordt gewekt,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: