Oekraïne sluit gas naar Europa af – Gazprom begrijpt het niet

oekraine-sluit-gas-naar-europa-af-–-gazprom-begrijpt-het-niet

11-05-22 03:05:00,

Iedereen die vandaag het echte nieuws volgt, bespreekt dit: Het Russische gasconglomeraat Gazprom heeft geen bevestiging gekregen van force majeure of van belemmeringen voor de verdere doorvoer van gas via een knooppunt in de regio Lugansk, zei het bedrijf dinsdag, nadat de Oekraïense exploitant OGTSU had aangekondigd dat het verdere leveringen vanaf 11 mei zou stopzetten, wegens de aanwezigheid van “Russische bezetters.” Gas Transit Services of Ukraine (OGTSU) verklaarde dinsdag “force majeure”, en zei dat het onmogelijk was om de doorvoer van gas via een verbindingspunt en compressorstation in de regio Lugansk voort te zetten. Aangezien het personeel van OGTSU “geen operationele en technologische controle kan uitvoeren” over het verbindingspunt Sokhranovka en het compressorstation Novopskov, kan het bedrijf zijn contractuele verplichtingen niet blijven nakomen, zei het.

Welnu, de waarheid is – Gazprom begrijpt het wel, zij zeggen alleen dat zij het niet begrijpen om een goed gezicht te kunnen houden, schrijft Smoothiex12. Maar er is een force majeure die achter het dichtdraaien van de klep in Oekraïne zit. Nee, u hebt me niet verkeerd gelezen, ik meen het. Twee componenten van die overmacht zijn:

1. Een steeds duidelijker en sneller instorten van de weerstand van het Oekraïense leger (VSU), waarvan de tekenen overal te zien zijn, niet in de laatste plaats door het werk van Larry Johnson die hierop gewezen heeft:

Er is een verzameling video’s, beelden en woorden over verschillende kanalen van social media verspreid, die een afschuwelijk beeld schetsen van een Oekraïne dat op een nederlaag afstevent. Hoewel men altijd rekening moet houden met de mogelijkheid dat de Russen deze video’s en beelden in scène gezet hebben, acht ik dat onwaarschijnlijk.

Ook de in het Pentagon “geplande” gok op het eiland Zmeinnyi (Snake Island) heeft de stand van zaken heel goed samengevat, toen een lading VSU-hardware en -menskracht zowel over het eiland zelf als in de vooruitgeschoven gebieden werd vernietigd. Ik ben on record: het Pentagon zal de Russische generale staf niet te slim af zijn. Dat brengt ons dus in het algemeen bij een tweede, onderdeel…

2. Dat is DE force majeure waar het werkelijk om gaat en waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd. Dat is de belangrijkste drijfveer achter dit “dichtdraaien van de kraan” dingetje,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: