Oekraïne sluit gastoevoer naar Europa af

oekraine-sluit-gastoevoer-naar-europa-af

11-05-22 05: 31: 00,

Kiev beroept zich op “overmacht” om een derde van het Russische doorvoergas naar Europa te stoppen, terwijl Gazprom zegt dat er geen problemen zijn geweest die de stap rechtvaardigen.

Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft geen bevestiging ontvangen van overmacht of obstakels voor de verdere doorvoer van gas via een hub in de regio Lugansk, zei het bedrijf dinsdag, nadat de Oekraïense operator OGTSU had aangekondigd dat het de verdere leveringen vanaf 11 zou stopzetten. Mei als gevolg van de aanwezigheid van “Russische bezetters”.

Gas Transit Services of Ukraine (OGTSU) heeft dinsdag overmacht afgekondigd en gezegd dat het onmogelijk was om de gasdoorvoer via een verbindingspunt en compressorstation in de regio Lugansk voort te zetten. Aangezien het personeel van OGTSU “geen operationele en technologische controle kan uitoefenen” over het aansluitingspunt Sokhranovka en het compressiestation Novopskov, kan het bedrijf zijn contractuele verplichtingen niet nakomen, aldus het bedrijf.

Het gas van deze verbinding zal vanaf woensdag 7 uur ’s ochtends niet langer worden opgenomen in het doorvoersysteem van Oekraïne,

” Lees verder op Uncut-News.ch

%d bloggers liken dit: