Ondanks grote woorden: Duitsland betaalt Russisch gas blijkbaar in roebels

ondanks-grote-woorden:-duitsland-betaalt-russisch-gas-blijkbaar-in-roebels

11-05-22 11: 11: 00,

Duitse importeurs betalen Russisch gas blijkbaar in roebels, ondanks de grote woorden van de politici.

Nadat Rusland eind maart had aangekondigd dat het zijn gas aan Europa alleen in roebels zou verkopen, was het tumult groot. Europese en Duitse politici spraken onmiddellijk van “chantage” en beloofden er niet in mee te gaan. Dit waren duidelijk loze woorden, want de gasrekeningen die eind april opeisbaar werden, lijken te zijn betaald, anders zou Rusland de gaskraan hebben dichtgedraaid – zoals in het geval van Polen en Bulgarije, die deze betaling weigerden.

We herinneren ons allemaal nog de ferme weigering van Duitse politici om in te gaan op de nieuwe betalingsvoorwaarden van Rusland. Maar blijkbaar waren dit loze woorden, want nu meldt Reuters dat de EnBW-dochter VNG heeft ingestemd met de Russische voorwaarden. Dit was te verwachten en zou ook moeten gelden voor andere Duitse en Europese importeurs van Russisch gas,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: