RubikonNews:ㅤDe nieuwe onafhankelijkheid

rubikonnews:ㅤde-nieuwe-onafhankelijkheid

11-05-22 12: 00: 00,

De wet inzake infectiebescherming (IfSG) voorziet in een evaluatie van de Coronamaatregelen. Deze evaluatie “wordt uitgevoerd door onafhankelijke deskundigen” (1), aldus de tekst van de wet. Tot voor kort was viroloog Christian Drosten een van deze deskundigen. Op 28. April 2022 kondigde minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach (SPD) echter op Twitter aan dat Drosten “de evaluatie van de wet op de infectiebescherming voor de bondsregering en het parlement niet langer zal begeleiden” (2).

Kort daarvoor heeft Wolfgang Kubicki (FDP) via zijn kabinet een brief laten sturen naar de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag, waarin hij de vraag aan de orde stelt: Hoe staat het met de onafhankelijkheid van deze deskundigen indien dezelfde personen “betrokken waren bij de vaststelling van de te evalueren maatregelen”? (3)

De kwestie van de onafhankelijkheid van deskundigen is niet nieuw. Reeds op 9 november 2021 schreef de epidemioloog en viroloog Klaus Stöhr op Twitter:

“BMG en B-Tag hebben opdracht gegeven tot een externe evaluatie van de maatregelen tijdens de epidemische situatie van nationale omvang. Dan zijn er toch alleen deskundigen bij betrokken die in het verleden de federale of deelstaatregeringen niet hebben geadviseerd?” (4)

Maar alles op zijn beurt: De Commissie van deskundigen, die in het najaar bijeenkwam 2021, bestond oorspronkelijk uit 18 leden (5). Negen werden gekozen door de Bundestag,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: