RubikonNews:ㅤDigitale Wereldvervuiling

rubikonnews:ㅤdigitale-wereldvervuiling

11-05-22 02: 00,

“De schoorstenen van de digitalisering roken net als die in Gelsenkirchen vroeger.”– Martin Wimmer, Chief Digital Officer bij het Bondsministerie voor Milieu.

Twee jaar geleden waarschuwde paus Franciscus dat het niet de tijd was om de andere kant op te blijven kijken terwijl de planeet uit winstbejag en in naam van de vooruitgang wordt ontheiligd (1); in plaats daarvan moet de werkelijkheid met oprechtheid worden bekeken om te beseffen dat er sprake is van een grote verslechtering van ons gemeenschappelijke huis (2). Intussen winnen de geestelijke oproepen voor de “integriteit van de schepping”, zoals gehoord sinds de VIe Vergadering van de Wereldraad van Kerken in Vancouver 1983, aan explosiviteit.

In april van het afgelopen jaar sloegen twee bommen in op het gebied van de ecologische crisis van onze tijd: Ten eerste heeft het Federale Constitutionele Hof in Duitsland verklaard dat de klimaatbeschermingswet in zijn huidige vorm niet grondwettelijk is, omdat de burgerlijke vrijheden van toekomstige generaties in het gedrang komen indien de staat zijn beschermingsopdracht, opgelegd door artikel van de basiswet 20a, niet uitvoert. Het gecorrumpeerde geweten werd in dit opzicht eindelijk wakker geschud.

Anderzijds heeft een nieuwe, grootschalige studie in Zwitserland voor de regering aldaar ondubbelzinnige resultaten opgeleverd met betrekking tot de biologische effecten van elektromagnetische velden van mobiele radio. Dankzij dit onderzoek, gefinancierd door het Zwitserse federale milieuagentschap, kan het niet langer intellectueel eerlijk zijn om te ontkennen

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: