RubikonNews:ㅤVeroordeeld tot kassaloosheid

rubikonnews:ㅤveroordeeld-tot-kassaloosheid

11-05-22 01: 00: 00,

De staat kan contante betaling uitsluiten bij het nakomen van soeverein opgelegde uitkeringsverplichtingen in contanten. Dit is nu definitief beslist door de Federale Administratieve Rechtbank in Leipzig in twee procedures . Alleen wie geen toegang tot een bankrekening heeft, kan zich beroepen op een recht op contante betaling. Maar aangezien iedereen wettelijk recht heeft op een betaalrekening, ligt het aantal gelukkigen waarschijnlijk dicht bij nul.

Hakon von Holst spreekt over de huidige rechterlijke uitspraken en de mechanismen achter de sluipende afschaffing van contant geld als betaalmiddel in een interview met de bekende zakenjournalist Dr. Norbert Häring. Hij heeft zich in de loop der jaren een weg gebaand door alle juridische instanties om onze fundamentele vrijheden op een belangrijk punt beter te beschermen.

Hakon von Holst: Beste Dr. Häring, u bent al 20 jaar redacteur bij het Handelsblatt, leidt al acht jaar de blog “Geld und mehr” en bent de auteur van verschillende boeken. In twee van uw werken werpt u licht op de publiek-private netwerken achter de sluipende verdringing van contant geld uit ons leven. Wanneer was voor u het moment waarop u voor het eerst overwoog of de algemene verschuiving weg van contant geld niet gewoon het resultaat was van een toevallige ontwikkeling of de schijnbaar onvermijdelijke digitalisering?

Norbert Häring: Dat was in het jaar 2015,

” Lees verder op Rubikon News

%d bloggers liken dit: