Dissident One:ㅤStudie: Covid vaccinatie faalt vooral in risicogroep – DissidentNL

dissident-one:ㅤstudie:-covid-vaccinatie-faalt-vooral-in-risicogroep-–-dissidentnl

12-05-22 04:00:00,

Uit een recente studie blijkt dat overgewicht de doeltreffendheid van het Covid-vaccin drastisch vermindert. Zwaarlijvigheid wordt beschouwd als een risicofactor voor een ernstig verloop van Covid, dus wordt er bij de betrokkenen op aangedrongen zich te laten vaccineren, meldt Report24.

Uit een studie van professor Volkan Demirhan Yumuk van de Universiteit van Istanbul in Turkije bleek dat volwassenen van 18 jaar en ouder met ernstig overgewicht een veel zwakkere immuunrespons vertoonden op het Covid-vaccin in vergelijking met mensen met een normaal gewicht.

Bij de deelnemers aan het onderzoek zonder eerdere Covid-infectie die het Pfizer/BioNTech mRNA-vaccin kregen, was de antilichaamspiegel bij patiënten met ernstige obesitas meer dan drie keer zo laag als bij personen met een normaal gewicht. Degenen die het in China gemaakte CoronaVac-vaccin kregen, hadden 27 maal lagere antilichaamspiegels dan mensen met een normaal gewicht.

Voor de studie hadden de onderzoekers de immuunreacties op vaccins vergeleken bij 124 vrijwilligers met ernstig overgewicht – gedefinieerd als een body mass index (BMI) van 40 of hoger – en 166 mensen met normaal gewicht (BMI lager dan 25).

 » Lees verder op site Dissident One

%d bloggers liken dit: